Bastion Baselaar verovert International Challenge Cup

05-03-2018

DEN BOSCH - Het team van tennisclub Bastion Baselaar is voor het eerst kampioen geworden in de eredivisie van het stedentennis en wint daarmee de International Challenge Cup. Stedentennis is een competitie die met name in Zuid-Nederland en België populair is.

bastion baselaar kampioen


Jongens en meisjes spelen wedstrijden in de leeftijden t/m 12 jaar, t/m 14 jaar, t/m 16 jaar en t/m 23 jaar. Het team van Bastion Baselaar bestaat volledig uit spelers van de eigen club. ,,En dat is uniek. Andere teams zijn vaker bij elkaar geraapt’’, aldus trainer Jeroen Bok, die sinds september lesgeeft bij de Bossche vereniging.

In de laatste wedstrijd van het seizoen moest het team winnen van opponent De Brabantse Wal. Ver voordat de laatste wedstrijd gespeeld werd, kon het team van Bastion Baselaar al juichen. Het winnende punt werd binnengehaald door de jongens in de categorie tot en met 12 jaar, Lukas Gruben en Thijs Cornelis.

Coach Adjan Emans is ontzettend tevreden over de saamhorigheid die het team dit jaar had. ,,Dat was dit jaar veel beter dan voorgaande jaren. De teamspirit is goed en spelers willen ook voor het team spelen, niet alleen voor zichzelf. In totaal hebben 28 van onze spelers wedstrijden gespeeld dit seizoen.”

Topscorers dit jaar zijn Gabriëlle Dekkers (meisjes tot en met 23 jaar) en Quinn Groenendijk (jongens tot en met 16 jaar). ,,Die hebben echt niks verloren’’, vertelt Emans. Dekkers is met haar 17 jaar toch al een van de veteranen van het team en speelt ook graag. ,,Samen strijden voor de winst is altijd leuk. En kampioen worden alleen maar nog leuker.”

Het kampioenschap mag nu dan binnen zijn, maar dat betekent niet dat de motivatie voor komend jaar minder is. ,,We hebben nu gewonnen, maar volgend jaar gaan we uiteraard voor prolongatie van deze mooie titel’’, besluit Emans.