Bosch jongerenproject Art Bosch jongerenproject Art United geroemd in landelijk rapport LKCA geroemd in landelijk rapport LKCA

22-04-2019


’s-Hertogenbosch, 23 april 2019 | Art United, het Bossche talentontwikkelingstraject voor jongeren van Babel (voorheen Muzerije, Bibliotheek en Bureau Babel), wordt in een onderzoek over cultuurparticipatie voor jongeren door het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie Amateurkunst (LKCA) geroemd als een van de beste praktijkvoorbeelden in Nederland. 

In het onderzoek “Buitengewoon. Over de betekenis van kunst en cultuur voor veerkracht van jongeren” vertelt Leonie Gossens, projectleider en initiatiefnemer van Art United, samen met één van de deelnemers uitgebreid over het project.

 

Art United is een talentontwikkelingstraject gericht op jongeren van 12 tot 21 jaar oud in ’s-Hertogenbosch. Jongeren maken gedurende het traject op lichtvoetige wijze kennis met cultuur en gaan daarbij zowel voor als achter de schermen actief aan de slag met hun talent. In drie maanden tijd werken zij samen met professionele coaches en een vrijwillige crew toe naar het Art United Festival, waar optredens muziek, dans, theater en een kunstexpositie samenkomen.

Art United wordt georganiseerd door Studi073; dé plek binnen Babel waar jongeren zelf activiteiten mogen bedenken en uitvoeren. Zodoende leren zij hun talent te herkennen, ontdekken en ontwikkelen. Naast het verbeteren van de creatieve vaardigheden zijn ook de persoonlijke en sociale ontwikkeling belangrijk. Bij Art United maken de deelnemers nieuwe vrienden, wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen, het herkennen van specifieke kwaliteiten en het verbreden van hun (creatieve) blik.

Het rapport Buitengewoon van het LKCA is hier te downloaden.

 

In het najaar van 2019 gaat er weer een nieuw Art United seizoen van start. Klik hier voor de  aftermovie van 2018-2019. Wil je graag meer informatie over Art United en/of andere activiteiten van Studi073? Stuur dan een mail naar LeonieGossens@babeldenbosch.nl of volg Studi073 op social media.