De Bossche Parels organiseren PubQuiz voor stichting Neurofibromatose

11-04-2019

’s-Hertogenbosch, 11 maart 2019 | Na het overweldigende succes
van vorig jaar, organiseert Ladies’ Circle Bossche Parels, in samenwerking met Babel nr. 74 (voorheen Muzerije), opnieuw een pubquiz voor het goede doel. Deze avondvullende quiz zal plaatsvinden op zaterdag 30 maart 2019 bij Babel aan Hinthamerstraat 74 te ’s-Hertogenbosch. Het geld dat deze avond wordt ingezameld zal worden geschonken aan Stichting Neurofibromatose.

 

Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen en al helemaal in dit geval. Het geld dat met deze pubquiz wordt ingezameld is namelijk bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar Neurofibromatose. Ook bekendheid geven aan deze rotziekte is van groot belang. Want ondanks dat Neurofibromatose niet erg bekend is, krijgt toch 1 op de 3000 kinderen deze ziekte. Joes uit Rosmalen is 1 van deze kinderen, een vrolijke spring-in-het-veld die op dit moment geen kans op genezing heeft. Daar zetten de Bossche Parels zich dan ook graag voor in!

 

Neurofibromatose, de grootste kleine ziekte

Neurofibromatose (NF) is met name een huid- en zenuwziekte en kent wel meer dan 30 verschillende verschijningsvormen. Kenmerkend voor NF zijn kleine en grote tumoren die op de huid en dieper in het lichaam zitten, de zogenaamde neurofibromen. Deze kunnen onder andere botvergroeiingen, blindheid en kanker veroorzaken. Maar de neurofibromen zijn slechts een onderdeel van de ziekte. Verstandelijke beperking, autisme, depressiviteit, leerachterstanden, chronische moeheid, slechte motoriek, het hoort er helaas allemaal bij. Welke klachten je wanneer krijgt is onzeker. Op jonge leeftijd wordt de aandoening vaak ontdekt door de aanwezigheid van café-au-lait vlekken op de huid. In Nederland krijgt 1 op de 3000 kinderen NF. Daarmee is NF ‘de grootste kleine ziekte’. Neurofibromatose is nog niet te genezen. Daarom is meer onderzoek voor kinderen als Joes ook zo belangrijk. Meer informatie over Neurofibromatose vind je op www.wateenrotziekte.nl.

 

PubQuiz

Gedurende een avondvullend programma gaan teams (bestaande uit maximaal 10 personen) de strijd aan voor de eer én natuurlijk voor de Stichting Neurofibromatose! Door vragen te beantwoorden binnen het thema “Proud to be Fout” doen zij hun uiterste best om de overwinning in de wacht te slepen.
Meedoen en bijdragen? Meld je dan aan via pubquizlcbp@gmail.com of kijk voor meer informatie op www.lc65.ladiescircle.nl. Wees er snel bij, want er zijn nog maar een paar plekjes beschikbaar!
Een donatie doen of bijdragen als sponsor kan natuurlijk ook! Kunnen Stichting Neurofibromatose en de Bossche Parels ook op jou rekenen?

 

Ladies’ Circle Bossche Parels

Ladies’ Circle 65 Bossche Parels is een serviceclub van enthousiaste dames uit de omgeving van ’s‑Hertogenbosch. Ze zetten zich samen in om meer glans te brengen in het leven van mensen die dat nodig hebben. De visie is dan ook dat ze met Bossche Parels meer bereiken dan alleen. Door vriendschap en betrokkenheid helpen ze elkaar en een ander. Ze richten zich met name op lokale en regionale doelen. Daarvoor zamelen ze niet alleen geld in, maar organiseren ze ook handen-uit-de-mouwen acties. Kijk voor meer informatie op www.lc65.ladiescircle.nl. 

De Bossche Parels maken onderdeel uit van Ladies’ Circle Nederland. Dit is een internationale serviceorganisatie met het motto “Vriendschap en Service”. Door heel Nederland zijn er ruim 70 Circles met bijna 1000 leden. Kijk voor meer informatie op www.ladiescircle.nl.