‘Er was eens… een Burendag’

03-04-2018

 

 

11 enthousiaste buurtbewoners meldden zich in januari aan om mee te doen met de Buurtopera op BBS Haren, Donk en Reit, onder leiding van zangeres en theatermaakster Rhea Knipscheer. Op woensdag 18 april brengen ze het resultaat van hun harde werken op de planken.

Het was een enorme uitdaging om in 10 weken tijd een geheel eigen opera te maken en uit te voeren, maar ze gaan ervoor.  Na twee bijeenkomsten was het script af en kon het repeteren echt beginnen.  Het grote verschil tussen opera en musical is dat er in opera alleen maar gezongen wordt. Dat was wel even wennen, maar ook erg leuk. Al improviserende kwamen de melodieën tot stand die uiteindelijk op 18 april te horen zullen zijn. Daarnaast komen er ook bekende liedjes in voor, hier en daar met een aangepaste tekst.

 Buurt opera

‘Er was eens… een Burendag’ is een opera met één akte en vier scènes en speelt zich af in ’s-Hertogenbosch Noord. Zoals de titel doet vermoeden speelt de opera zich af rond een Burendag. Drie organisatrices zijn druk bezig met de organisatie ervan en ondertussen gebeurt er van alles…

 

Het verhaal krijgt een extra dimensie door de medewerking van balletleerlingen van E-Motion Dance, o.l.v. Hennie van Alenbeek, een gastoptreden van Jordy van Eijndhoven als Frans Farmer en door de bezielende begeleiding van dirigent en arrangeur Piet van der Sanden. 

 

De Buurtopera wordt uitgevoerd op woensdag 18 april in het theater van Brede Bossche School Haren, Donk en Reit, de Ploossche Hof 85. Er zijn twee voorstellingen. De eerste is om 18:00 uur en de tweede voorstelling begint om 19:00 uur.  Gratis toegangskaartjes zijn te reserveren via bbs-wijktheater@live.nl of bel naar 073 - 644 65 60. 

Graag tot ziens in ons theater!