Expositie Ikeru Japan

25-01-2019 

’s-Hertogenbosch, 24 januari 2019 | Van 5 t/m 14 februari is de expositie Ikeru Japan te zien bij Babel nr.74 (voorheen Muzerije). De expositie toont reisfotografie uit Japan van Jacob Heus, gecombineerd met moderne Japanse bloemsierkunst van Ikebana-studenten onder leiding van Ikebana-lerares Mariëlle van Strijp.

 

Heus toont ‘nachtfoto’s’ en portretten van Japanners in de eigen (werk)omgeving. De foto’s zijn het resultaat van verschillende reizen naar Japan. Met deze foto’s is Jacob Heus afgestudeerd aan de foto-opleiding St. Lucas in Eindhoven.

 

Van Strijp is een lerares van de grootste Ikebana-school, de Sogetsu-school. Deze school gebruikt de klassieke Ikebana regels, maar biedt daarnaast de mogelijkheid om eigen creativiteit in de stukken te verwerken. De schikkingen zijn dan ook moderne varianten op de ouderwetse Japanse bloemsierkunst.

 

Een bijzonder aspect van de expo is dat hij ‘groeit’. De fotografie is de gehele periode te zien, maar de Ikebana bloemschikkingen worden er op 8, 9 en 10 februari stuk voor stuk bij geplaatst. Dit zorgt voor een dynamisch karakter.

 

De expositie “Ikeru Japan” zal op vrijdag 8 februari om 20:00 uur officieel worden geopend en is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 8:30 – 17:00 uur bij Babel (voorheen Muzerije) aan Hinthamerstraat 74 te ’s-Hertogenbosch. In het weekend is het gebouw aan Hinthamerstraat 74 wisselend geopend.