Expositie jongerencursus keramiek

06-03-2018

Op vrijdag 9 maart om 18.00 uur is bij Muzerije de opening van de expositie Mijzelf. Er wordt  werk getoond van de jongerencursus keramiek (10 – 18 jaar). De deelnemers hebben onder leiding van Susanne Silvertant werk gemaakt met zichzelf als uitgangspunt.

 

Het thema Mijzelf is door de jongeren zelf gekozen. Tijdens het maakproces kwamen de volgende vragen voorbij: waar houd je van? Waar besteed jij je vrije tijd aan? Wat is een belangrijke karaktereigenschap? Wat vind je mooi? Wat is speciaal iets van jou?

Zo zijn verrassende fantasievolle beelden ontstaan; met zorg vormgegeven, gedecoreerd en geglazuurd.

Tevens is er werk te zien van de groep van vorig seizoen. Tijdens dit seizoen zijn er kunstwerken gemaakt waarbij handvormen en draaien gecombineerd werden tot één vorm.

 expositie muzerije mediapresentaties

Eerst werd er flink veel werk gedraaid. Toen de klei wat steviger was, werden er delen versneden en op en aan elkaar geplakt; dit werd weer verder opgebouwd tot de gewenste vorm. Het bijzondere aan deze beelden is dat de ontstaansgeschiedenis soms nog af te lezen is.

Iedereen is van harte uitgenodigd om naar de opening op vrijdag 9 maart om 18.00 uur te komen aan de Hinthamerstraat 74 in ’s-Hertogenbosch. De expositie loopt tot en met 15 april.

 

Muzerije is doordeweeks geopend van 9.00 – 17.00 uur. In de avond en weekenden zijn de openingstijden wisselend. De entree is gratis.