Expositie “Recolored, a new way of recycling”

05-11-2019


’s-Hertogenbosch, 5 november 2019 | Vanaf zaterdag 9 november is bij Babel nr. 74, in het kader van De Maand van de Duurzaamheid, de expositie ‘ReColored, a new way of recycling’ van designer Jessica den Hartog te zien. De expositie toont werken met gerecycled plastic die vanuit onderzoek naar materiaal, mens en circulariteit zijn ontstaan.

Jessica heeft sinds haar studie al een fascinatie voor plastic en dan met name de variatie in kleur. Vanuit deze fascinatie is zij op kleine schaal haar eigen plastic per soort en per kleur gaan recyclen, om hieruit vervolgens een grondstof te creëren. Deze grondstof heeft ze verwerkt tot kleur- en materialenbibliotheek genaamd ReColored. Tijdens haar onderzoek is het proces even belangrijk als het resultaat. Ze borduurt continu voort op het materiaal om het vernieuwend toe te kunnen passen. Daarnaast experimenteert ze experimenteren met materiaal, kleur en techniek wat steeds nieuwe inzichten en resultaten geeft.

Designer Jessica ziet haar kleur- en materialenbibliotheek ReColored als een startpunt voor zichzelf en voor andere ontwerpers en bedrijven. De kleur- en materialenbibliotheek moet als een uitnodiging voelen er mee aan de slag te gaan. Hierbij ligt de focus op persoonlijke interpretatie van het gerycled plastic. Elke sample staat op zichzelf als kunstwerk, voordat het getransformeerd wordt tot verschillende materialen en producten.

Onderling delen van kennis en technieken stimuleert en inspireert elkaar om de inzetbaarheid van circulaire kunststoffen te verhogen. Jessica werkt graag samen met andere ontwerpers en de industrie. Met elkaar is het mogelijk om grenzen te verleggen, zodat het gebruik van esthetische, duurzame kunststoffen onze toekomst wordt!

De expositie ‘ReColored, a new way of recycling’ is van zaterdag 9 november tot en met zondag 1 december te bezichtigen bij Babel aan Hinthamerstraat 74 te ’s-Hertogenbosch (openingstijden ma-vr: 8:30 uur tot 22:30 uur. In de avond en weekenden wisselend geopend).