Feestelijke derde editie van Art United Festival

18-01-2018

 

 

’s-Hertogenbosch, 18 januari 2018


Licht uit, spot aan! Tijd om jong Bosch talent voor het voetlicht te brengen en ze te laten stralen! Zondag 28 januari is het zover, dan presenteert Muzerije’s Studi073 het derde Art United Festival. Bezoekers kunnen genieten van meer dan 50 actis zoals muziekoptredens, dans, theater en een toffe expositie.

 

Talentenontwikkeling
Vanaf november 2017 zijn Bossche scholieren gedurende een aantal maanden gecoacht in hun passie of zijn achter de schermen aan de slag gegaan als crewlid, met als einddoel het Art United Festival. Vol trots laten ze op het podium de creatieve vaardigheden zien waar ze zo hard aan gewerkt hebben, zoals theater spelen, dansen, zingen, een instrument spelen of het maken van een eigen kunstwerk. Ook was er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling zoals wat is mijn talent of hoe kan ik mezelf presenteren? Het mooie aan Art United is dat deelnemers niet alleen focussen op hun eigen act, maar juist ook elkaar helpen en motiveren. Spontane jamsessies, groepjes om elkaar te helpen en mooie vriendschappen zijn eerder regel dan uitzondering.Tijdens Art United heb ik geleerd emoties te voelen en te laten zien. Mijn podiumvrees heb ik een beetje overwonnen! - Cato

 

 

Bijzondere samenwerkingen
Jongeren steken hun vrije tijd in Art United. Aangewakkerd door hun enthousiasme zijn ook leerkrachten van het Helicon VMBO en het ds. Pierson College aangehaakt. Al sinds de eerste editie zijn zij ambassadeurs en werken ze duurzaam mee aan het project. En van Avans Hogeschool zijn 2e en 3e jaars studenten Social Studies als stagiaires betrokken bij Art United. Via de leergemeenschap van diezelfde studie werken ook 1e jaars studenten mee aan het Festival. Extra bijzonder is dit jaar de samenwerking met de internationale schakelklassen. Na hun eigen theaterproductie onder begeleiding van Muzerije te hebben opgevoerd waren sommige leerlingen zo enthousiast dat ze zich ook hebben ingeschreven voor Art United.

 


Ik heb eigenlijk vooral heel veel lol gehad! - Cheyenne

 

Showcase tijdens nieuw festival Rauwkost
Zaterdag 27 januari wordt voor het eerst festival Rauwkost in de W2 Fabriek gehouden. Deelnemers van Art United uit verschillende disciplines laten ook hier van zich horen. Van 13:15 tot 16:15 uur staan een aantal muziekacts op het Poppodium, waaronder de band ‘Spelfout’. Bovendien exposeert Bosch Art Support, jong kunstcollectief van Studi073, in de Spiegelzaal.

 

Praktische informatie
De kaartverkoop voor het Art United Festival is aan de deur van Muzerije. Entree bedraagt €3,- inclusief deelname aan workshops en games. Bezoekers die vóór 14:30 uur binnen zijn, worden verwelkomd met een gratis drankje. 

Art United Festival, zondag 28 januari 2018 14.00 uur @ Muzerije, Hinthamerstraat 74, Den Bosch
Meer info en het complete programma is te vinden op www.muzerije.nl/agenda.