Golfarrangement boeken via telefoon is moeilijker dan je denkt !

28-08-2018

golfen

 

Al ruim twintig jaar ga ik met mijn broer in de vakantieperiode een paar dagen golfen. We boeken dan altijd een golfarrangement met twee overnachtingen. Nadat wij de laatste jaren in België en Duitsland hebben gegolfd leek het ons weer leuk om in ons eigen land te gaan spelen.

Op zoek via internet hadden we een aantal mogelijkheden bekeken en besloten telefonisch meer informatie te vragen. Dat is lastiger dan je denkt. Zo belde ik met een hotels/golfclubs in Bruinisse, Wezup en Purmerend. Maar tot mijn stomme verbazing kreeg ik steevast te horen: “Ja u wil meer informatie over het arrangement, uhm ja , nou de persoon die dat regelt die is er even niet. U kunt het beste een mailtje sturen”. Het leek wel of op ieder moment Frans Bauer om de hoek zou kunnen komen. Ik begrijp hier helemaal niets van, als hotels of golfbanen nu helemaal vol zouden zitten, tja dan zou ik wellicht het initiatief bij de klant kunnen neer leggen. Maar het is begin augustus, boven  34 graden Celcius en bijna niemand die in die temperaturen zou willen golfen.

Uiteindelijk toch weer de telefoon gepakt en gebeld naar Golfhotel  Martensplek in Tiendeveen. Ik sprak een zeer vriendelijke dame, zij wist mij haarfijn uit te leggen wat de mogelijkheden waren en hoe fijn het is om daar gast te zijn. Ik kon het haast niet geloven. Er zijn dus toch nog mensen die gastvrij en correct een telefoongesprek kunnen voeren ( dit zou eigenlijk normaal moeten zijn ).Lang verhaal kort: We hebben meteen aan de telefoon het arrangement vastgelegd.

Aangekomen in de prachtige omgeving van Martensplek en ingecheckt bij het hotel ( ook weer uiterst vriendelijk ) besloten wij de 18 holes maar gelijk te gaan spelen. Natuurlijk was de baan droog maar de greens zagen er nog zeer redelijk uit. Moeilijk is de golfbaan niet maar er zijn toch genoeg uitdagende holes. Doordat het niet druk was in de baan waren we in vier uurtjes klaar ( we hadden wel een buggy bij ons ).

Heerlijk op het terras een drankje genomen, douchen en daarna dineren. Over het diner kan ik kort zijn, prima niks mis mee. Opvallend bleef toch wel de houding van het personeel. Men was attent, beleefd en vriendelijk. Nou denk je wellicht dat is toch niet meer dan normaal? Nou ik kan je zeggen dat het tegenwoordig een uitzondering is.

Kortom we hebben twee heerlijke dagen gehad en Martensplek is een prima hotel, leuke golfbaan en gelegen in een mooie omgeving.

Waar we volgend jaar naar toe gaan weet ik nog niet maar in ieder geval niet naar Bruinisse, Wezup of Purmerend.