Het Cultuurbosch Café staat opnieuw garant voor een creatieve en gezellige middag

15-11-2018

Cultuurbosch

Met trots presenteert Cultuurbosch op zaterdagmiddag 24 november 2018 van 12:00 tot 17:00 uur een nieuwe editie van het Cultuurbosch Café! Dit jaar heeft de organisatie de samenwerking gezocht met o.a. Kunstkring De Meent en dichter/schrijfster Gretha Goettsch. Naast een gezellige overdekte kunstmarkt worden gedichten en beeldende kunst met elkaar verbonden in diverse vormen zoals workshops en een expositie. Ook is er de mogelijkheid om je eigen kunst te bespreken met een kenner. Entree en deelname aan de workshops is gratis.

KUNSTMARKT
Tijdens de markt is er een gekleurd palet van beeldende kunstenaars aanwezig die hun werk verkopen, waarvan sommige live werk maken. We zijn ontzettend trots op het gevarieerde aanbod, denk bijvoorbeeld aan monotype, cyanotype, keramiek, schilderkunst, illustraties, prentjes, kerstkaarten, sieraden, glaskunst, maskers, handgemaakte knuffels, artwork en pakjes kunst. Ook kun je kennismaken met een nieuw jong kunstenaarscollectief.

“DICHTER OP DE KOFFIE” EN “KUNSTKRING DE MEENT”
Om 13:30 uur is de officiële opening van een expositie waarin speciale aandacht is voor het samenwerkingsverband tussen Dichter op de koffie en Kunstkring De Meent, die gedichten en beeldende kunst met elkaar verbinden. Tevens wordt het 25-jarig jubileum van Kunstkring De Meentgevierd met een overzichtstentoonstelling.

WORKSHOPS
Stempelworkshop van 14:00 tot 16:00 uur
Judith Rosema van Het Inktatelier neemt je mee in de wereld van het stempelen. Je maakt je eigen ontwerp, welke je overbrengt op stempelmateriaal, en stempelen maar!

Dichten Is Openen van 14:30 tot 16:00 uur 
Ervaar hoe gedichten bij jou ‘woorden wakker maken’ en deze op een verrassende manier leiden tot nieuwe gedichten. Deze schrijfworkshop wordt verzorgd door Gretha Goettsch van Het Schrijftotaal.

KUNSTANALYSE
Van 13:00 tot 17:00 uur staat Saskia van Oversteeg van Sas illustraties tot je beschikking om samen naar jouw kunst te kijken. Hoe zijn jouw creaties tot stand gekomen? Hoe kom je eventueel verder in je creatieve ontwikkeling? Vragen over techniek, materiaal of het beeldende vlak? Kom dan langs!

De hele middag is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie en inschrijven voor de workshops op www.cultuurbosch.nl. Tijdens de workshops is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol = vol.