Horen, zien… en niet zwijgen!

26-09-2019


Babel viert 75 jaar vrijheid met bijzonder programma aan de Hinthamerstraat

Er staat iets bijzonders te gebeuren bij Babel. Op zondag 27 oktober is het precies 75 jaar geleden dat ’s-Hertogenbosch bevrijd is. In de avond en nacht voorafgaand aan deze historische dag laten we het licht aan. Letterlijk. Daarmee maken we een symbolische vuist tegen de avondklok die in de oorlog was ingevoerd.

Eerbetoon
Het programma is een eerbetoon aan de directeur van de bibliotheek in de oorlogsjaren, die in verzet kwam tegen de rassenscheiding. In plaats van een bord ‘Verboden voor Joden’ plaatste hij een bord ‘Toegang alleen voor leden’ en wist zo nog een tijdje ook de Joodse leden binnen te laten.

We horen, we zien… en we zwijgen niet! Deze drie thema’s lopen als een rode draad door het uitgebreide en inspirerende programma op 26 oktober. Luister ademloos naar boeiende verhalen tijdens lezingen en in podcasts, ga op ontdekkingstocht in de Escape Experience, geniet van muzikale optredens, volg unieke workshops, laat een portret maken met pinhole fotografie, kijk mooie films of snuffel in de speciaal gevulde boekenhoeken.

Natuurlijk is er deze avond van alles te ontdekken over de bevrijding van ’s-Hertogenbosch 75 jaar geleden. Maar we zetten ook een beetje aan het denken: hoe ziet onderdrukking er tegenwoordig uit? Welke lichtpuntjes kunnen we gebruiken? En hoe zorgen we samen voor een vrij gevoel?

Een unieke plek om ’s ochtends wakker te worden
Misschien wel het meest bijzondere deel van het programma is de nacht. Op zelf meegebrachte veldbedden of luchtbedden kunnen 75 bezoekers voor één keer blijven slapen tussen de boeken. Een unieke ervaring, die extra speciaal is als je die samen met familie beleeft.

Tickets en info
Meer info en het complete programma is te vinden op babeldenbosch.nl. Er zijn tickets te verkrijgen voor het avondprogramma en tickets voor avond- plus nachtprogramma. Wees er snel bij, want het aantal mensen dat kan blijven slapen is beperkt.

Zaterdag 26 oktober 2019 | Babel Den Bosch | 18:30 - 10:00 uur (zondag 27 oktober)

Babel viert vrijheid!

Logeren bij Babel, wandelen in een stille tocht of de bieb verstoppen onder een zeil... In de gemeente 's-Hertogenbosch, Boxtel én Vught viert Babel dat Brabant dit jaar 75 jaar bevrijd is! Kijk voor alle activiteiten die Babel organiseert in het kader van 75 jaar vrijheid op babeldenbosch.nl.