IVC Bernstein 100 masterclass

02-01-2018

Van 20 t/m 27 januari vindt in Theater aan de Parade de IVC Bernstein 100 masterclass plaats, georganiseerd in samenwerking met De Nationale Opera talent. In 2018 wordt wereldwijd gevierd dat de legendarische Leonard Bernstein 100 jaar geleden werd geboren. De Amerikaanse componist, dirigent, pianist en muziekpedagoog liet een groot, veelzijdig en nog altijd zeer actueel oeuvre na. Het IVC en De Nationale Opera talent geven jonge zangers de kans deel te nemen aan de Bernstein cursusweek in Theater aan de Parade 's-Hertogenbosch. Bernsteins vocale werken staan centraal: West Side Story, On the Town, Trouble in Tahiti, Candide en Wonderful Town.

 

Gerenommeerde Amerikaanse musici Roberta Alexander (sopraan) en Bruce Sellers (tenor) dragen hun kennis over. Ze zullen met talentvolle zangers, waaronder IVC-laureaten, werken aan dit prachtige repertoire. In de video https://youtu.be/uDNccoYXmgY vertelt sopraan Roberta Alexander over haar ervaringen met uitvoeren en opnemen van Leonard Bernsteins muziek en haar ontmoetingen met de wereldberoemde componist/dirigent. 

 

Gedurende de cursusweek krijgen zangers zowel privé- als groepslessen en worden getraind in zangtechniek, interpretatie en rolpresentaties. Om u de gelegenheid te bieden de zangers en masters aan het werk te zien, nodigen wij u van harte uit voor het bijwonen van de sessies van de masterclasses op woensdag 24 januari, om 14.00 uur en om 19.30 uur. De Bernstein cursusweek wordt afgesloten met twee Presentatieconcerten, op vrijdagavond 26 januari, aanvang 20.00 uur in het Theater aan de Parade, en op 27 januari in de Foyer van De Nationale Opera & Ballet, Amstel 3 in Amsterdam,aanvang 20 uur.