Kamagurka bij Cor Unum

28-07-2018

 

Vanaf zaterdag 28 juli presenteert het Noordbrabants Museum een pracht expositie over het  werk van Kamagurka. De tentoonstelling neemt bezoekers mee naar Kamakurgistan, het gebied voorbij de grenzen van de ernst. Voor veelzijdig kunstenaar Kamagurka is al 50 jaar geen taboe veilig. Zowel in zijn cartoons, tekeningen, schilderijen, muziekstukken als theaterperformances overrompelt hij het publiek. Kamagurka's absurdistische  oevre speelt ook een rol tijdens zijn voorstelling Voorbij de Grenzen van de Ernst die hij op 2 en 3 augustus speelt in het BL VRD Theater tijdens Theaterfestival Boulevard. Hierin zoekt Kamagurka - pseudoniem van Luc Zeebroek - vooral de interactie met het publiek.

De samenwerking tussen Kamagurka en Cor Unum gaat al 9 jaar terug. Met zijn absurdistische ontwerptaal ontwierp hij ondermeer het servies 'Face' voor Sergio Herman dat vervolgens door Cor Unum geproduceerd wordt. Dit servies, bestaande uit een tong, een oor en een gebit, is nog steeds een veelgevraagd onderdeel van de Cor Unum collectie.

Kamagurka 'in de stad'  

 
 

Cor Unum verhuist naar de stad


Tijdens onze zomervakantie zijn we hard aan het werk om zowel onze werkplaats als galerie en winkel te verhuizen naar het monumentale pand Pompen & Verlouw in het centrum van 's Hertogenbosch. Ons nieuwe adres met ingang van 20 augustus is Vughterstraat 264A, 5211 GR 's Hertogenbosch.
Samen met medehuurders Mister Design (woondesign), het restaurant De Garage Pompen & Verlouw en DRT Gietvloeren heeft Cor Unum de ambitie en de potentie om hier een hotspot voor design neer te zetten. Een strategische locatie die als scharnierpunt fungeert tussen de Bossche binnenstad en de nieuwe wijk Paleiskwartier en een aantrekkelijke stepping stone wordt tussen historisch en modern 's Hertogenbosch.