Nieuwe Blik op literatuur

01-09-2019

Poëzie, literatuur, muziek, theater en een boottocht

Als er íets is dat schrijvers en artiesten kunnen oproepen is het wel ongemak. Op zaterdagavond 14 september werpen schrijvers Peter Buwalda, Hanneke Hendrix, Henk van Straten en Niña Weijers tijdens Nieuwe Blikop literatuur een ongemakkelijke blik op de wereld om ons heen. Dat doen ze samen met tekenaar Gerard de Bruyne en singer-songwriter Jeroen Kant. Een hele avond literaire performances en muziek op een schip en in het theater, omlijst door theaterstudenten van het Koning Willem I College (KWIC). Babel organiseert de avond in samenwerking met boekhandel Adr. Heinen en het KWIC, in de Verkadefabriek en op het schip de ‘OudeDirk’ van Rederij Wolthuis.


Ongemakkelijke verrassingstocht
Geniet van een ware verrassingstocht die start en stopt bij de Verkadefabriek. Met schrijvers en performers die op fantasievolle wijze de actualiteit kunnen vangen. Een mix van poëzie,  fictie, non-fictie, theater en muziek. Schrijfster en podcastmaker Hanneke Hendrix is gastvrouw op het schip en treft verstekeling Peter Buwalda. Wat betekent ongemak voor deze twee creatieve en eigenzinnige geesten? In de Verkadefabriek vertelt Henk van Straten over zijn ongemakkelijke ervaringen met het leven. Singer-songwriter Jeroen Kant wisselt zijn voordracht af met liedjes. Tot slot bewandel je via ongemakkelijke gedachtegangen de kamers in het hoofd van Niña Weijers, geïllustreerd door live-tekenaar Gerard de Bruyne. Studenten van het KWIC zorgen voor een verrassende theatrale omlijsting.

Tickets en info
Tickets zijn inclusief boottocht en toegang tot het theater. Vertrek en aankomst bij de Verkadefabriek Boschdijkstraat 45 in Den Bosch. Kaartjes zijn te koop via http://bit.ly/nieuweblik2019 of check de agenda op babeldenbosch.nl.

Zaterdag 14 september 2019 | Verkadefabriek | 19:00 - 22:30 uur | 20, - euro (leden van de bibliotheek), 25,- (niet-leden).