Nieuwe Tout "Oetelkonzèrt 2018

09-02-2018

Eric Vloeimans en Raoul Steffani blinken uit op Oetelkonzèrt.

Jan-Willem van den Akker columnist Tout 's-Hertogenbosch

Bosschenaar Jan-Willem van den Akker...gaat op pad naar een gala, première of high-society event waar Tout Den Bosch vertegenwoordigd is om daar op geheel eigen wijze verslag van te doen. Deze week was hij bij het Oetelkonzèrt ‘Mee nôôte op sjouw!’

 

‘Mee nôôte op sjouw!’ was het thema voor dit jaar want men zou met het Oetelkonzѐrt moeten verhuizen van het Theater aan de Parade naar een andere plek. Uiteindelijk ging dat allemaal niet door dus de nôôte bleven gewoon in het Theater.

Al sinds 1964 organiseert CV de Oetels Het Oetelkonzèrt. Een mooie rijke traditie en natuurlijk niet meer weg te denken uit Oetedonk. C.V. de Oetels voorzitter Fedde Vennix kreeg daarvoor de hoge Oeteldonkse onderscheiding ‘de Gouden Kees’ uit handen van Peer van den Muggenheuvel, voorafgaande aan het konzèrt.

In een volgepakte Theater ( wat nog steeds steevast met Carnaval het Casino wordt genoemd door sommige mensen )  waren solisten trompettist Bosschenaar Eric Vloeimans en de jonge, talentvolle bariton Raoul Steffani de grote uitblinkers. De philharmonie zuidnederland, voor het laatst, onder leiding van dirigent Arjan Tien toonde nog maar eens aan wat voor een geweldig orkest het toch is.

Indrukwekkend was Vloeimans met muziek uit eigen werk. Avontuurlijke ritmestructuren gecombineerd met een prachtige authentieke klank,  Vloeimans behoort tot de absolute top.

Media Leerpark ook dit jaar weer van de partij. Altijd in topvorm Eric Vloeimans. Het eerste Oetelkonzèrt voor burgemeester Jack Mikkers

Media Leerpark ook dit jaar weer van de partij. Altijd in topvorm Eric Vloeimans.                Het eerste Oetelkonzèrt voor burgemeester Jack Mikkers

“Ik speel heel graag in Den Bosch.  Het is echt geweldig om hier vanavond in dit Theater a/d Parade met dit publiek te spelen” de plek waar het voor mij eigenlijk allemaal is begonnen”.

Ook bariton Raoul Steffani wist te overtuigen. Met zijn zeer heldere, subtiele maar ook op sommige momenten robuuste  zangstem kreeg hij het stampvolle Theater helemaal mee.  Ook zangeres DO behoorde tot de solisten. Zij kon echter niet overtuigen wat  ‘ansich’ best vreemd is als je zo’n orkest en publiek hebt.

De veelzijdige bariton Raoul Steffani Helemaal uitverkocht, geen kaartje meer te krijgen. Patrick Kuis zag dat het goed was.

De veelzijdige bariton Raoul Steffani            Helemaal uitverkocht, geen kaartje meer te krijgen.     Patrick Kuis zag dat het goed was.

Na afloop bij de nazit in de artiestenruimte en in de foyer was iedereen het met elkaar eens. Het was een prachtige 54e editie van het Oetelkonzèrt. “Prima concert, Bariton indrukwekkend, sterke en innemende performance. Eric Vloeimans wereldtop. Genoot zichtbaar van samenspel met orkest en de arrangementen. Ik heb genoten!” aldus Sander van de Gevel Minister President van Oeteldonk.

Hans Kok en Fred Rademakers van het bestuur Stichting Oetelkonzèrt werden bedolven onder complimentjes. Van het ‘gewone’ publiek tot aan de nieuwbakken burgemeester Jack Mikkers iedereen had genôôte.