Ontdek je talent tijdens de Maand van het Schrijven (1)

29-08-2019

 

Ben je aanstormend schrijftalent, oude rot in het schrijfvak of zet je je eerste voorzichtige woorden op papier? In september haal je je schrijfhart op bij Babel! De Maand van het Schrijven staat zoals elk jaar weer bol van de workshops, presentaties en exposities voor iedereen die van schrijven houdt. Zo leer je tijdens een workshop je verhaal structureren, schrijf je misschien wel je eerste scenario voor een theatervoorstelling of geniet je van mooie verhalen van anderen.

Schrijfworkshops
De themamaand trapt op zondag 1 september af met een workshop over vrijheid, waarin je binnen dat thema leert om stapsgewijs een boeiende eerste versie van jouw vrijheidsverhaal te schrijven. Heb je te kampen met verlies? Van een baan, een dierbare of je werk? Schrijf het dan van je af in de schrijfworkshop over troost en verlies op zaterdag 7 september. Op donderdag 19 september bezoekt voormalig NOS verslaggever Pauline Broekema DePetrus in Vught en deelt zij daar haar schrijfgeheimen met je.

 

Schrijven en het podium
Woordkunstenaars opgelet! Op zondag 8 september krijg je de unieke kans om onder leiding van Het Zuidelijk Toneel te leren hoe je korte theaterteksten schrijft. Van monologen en dialogen tot scenario’s. Hoor je je teksten liever op muziek dan dat ze alleen op papier staan? Doe dan mee met de workshop Songwriting op zondag 15 september van singer-songwriter Anne van Damme (Rockacademie).  

Boekpresentaties
Elke maandag komt een groep Bossche schrijvers bij elkaar bij Babel onder de naam de Schrijfwerkplaats. Om samen te schrijven, te schrappen, bij te schaven en elkaar te helpen in het schrijfproces. Op zaterdag 28 september presenteren de schrijvers drie boeken die het levenslicht zagen op de zolderkamer van Babel. Een ander boek dat tijdens de Maand van het Schrijven gepresenteerd wordt is Roosje en de zilveren schaatsjes. Op zondag 22 september vertelt de in Den Bosch geboren Roosje Lampe Cordong aan Rob van der Laar over haar boek.


Literaire monumenten
Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september zorgt woordkunstenaar Vincent Corjanus voor een poëtisch spektakel en zijn er literaire ‘monumenten’ te horen van plaatselijke, talentvolle schrijvers van de Schrijfwerkplaats.


Op zoek naar je lezer

Op zaterdag 21 september helpt Rob Dekkers van de Schrijfwerkplaats je op weg in de workshop Social Media. Ben je van plan je boek uit te geven, maar loop je vast met het zoeken naar een uitgever? Schrijfster Lien van Horen vertelt je op zaterdag 28 september alles over het publiceren van je boek met behulp van crowdfunding.