Pimp my school

26-11-2018

Via Pimp my school doen werkzoekenden lichte klussen op een school. Denk dan aan eenvoudig schilderwerk, ophangen van een kapstok of speelgoed schoonmaken. Klussen waar geen werkdruk op zit. Daarmee doen ze ervaring op, krijgen vertrouwen en ritme. De inzet is om te kijken of deze mensen kunnen doorstromen naar werk dat bij hen past.

Als je werkt, doe je mee in de samenleving. Meedoen leidt tot een betere gezondheid, beter welzijn en zelfwaardering. Iemand kan dan ook beter voor zichzelf zorgen. Wethouder Huib van Olden (arbeidsmarkt): “Pimp my school is een mooie vorm om mensen die wat meer hulp nodig hebben, toch weer te begeleiden naar werk. Met kleine stapjes kunnen ze weer meedoen. Kijk maar naar Stan”.

Stan is via Pimp my school begonnen op BBS Nieuw Zuid. Onder begeleiding van Weener XL deed hij verschillende karweitjes. Hij deed weer arbeidsritme op en vond het werk leuk. Nu is hij er in dienst als conciërge. Het onderhoud en grote klussen besteedt de BBS uit.

Weener XL is nu een jaar bezig met Pimp my School. 46 basisscholen van Stichting Beheer Kindcentra doen met het project mee. Op dit moment werken 14 mensen een aantal dagdelen op verschillende scholen.