Programma Dag van de Duurzaamheid

04-10-2018

4 oktober 2018

Dag van de Duurzaamheid

Op woensdag 10 oktober is het landelijk de Dag van de Duurzaamheid. In ’s-Hertogenbosch vinden in die week allerlei activiteiten plaats. Hiermee wordt in de gemeente dit jaar een start gemaakt om van deze dag een Week van de Duurzaamheid te maken.

Programma

Met duurzame keuzes kunnen we niet vroeg genoeg beginnen. Op verschillende basisscholen wordt daarom op 10 oktober een duurzaam verhaal voorgelezen. Dat gebeurt door diverse collegeleden en raadsleden. Bij basisschool De Wittering trapt wethouder Mike van der Geld de Dag van de Duurzaamheid af. Bovendien planten de kinderen van deze groep zaadjes van bomen. Zodra ze groot genoeg zijn, krijgen ze een plek in onze gemeente.

Ook het hoger onderwijs gaat aan de slag. Voor een BAI prijsvraag over de inrichting van het IoT Stadslab in het Grasso/Grenco gebouw. Leerlingen van de HAS en de Avans Hogeschool presenteren die dag hun ideeën voor het plein. Uiteindelijk moet het een levende etalage worden van allerlei slimme technische ideeën.

Meerdere ondernemers laten zich van hun duurzame kant zien door bestickering in hun etalages. De ondernemers helpen hiermee om duurzaamheid onder de aandacht te brengen.

Bij Minitopia laten bewoners hun bijzondere en vaak ook duurzame woningen zien en er is een rondleiding. Hierbij is ook Urgenda aanwezig onder andere in de persoon van directeur Marjan Minnesma. Dit moment is van 13.00 tot 14.00 uur.

De vier woningcorporaties, BrabantWonen, Kleine Meierij, Mooiland en Zayaz, het stedelijk huurdersplatform (SHP) en de gemeente ondertekenen woensdagmiddag een duurzaamheidsakkoord. Hiermee spreken ze met elkaar duurzame doelen af over het wonen en de omgeving.

Een duurzame ‘meet & greet’ is er vanaf 17.00 uur bij de Bossche Brouwers aan de Tramkade. Hierbij is iedereen welkom.

Van 9 tot en met 11 oktober is de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen. Deze dagen zijn vooral voor organisaties interessant.

Op zaterdag 13 oktober is landelijk de Dag van het Huren. Zayaz krijgt die middag Lodewijk Hoekstra op bezoek. Hij legt bewoners uit hoe ze gemakkelijk meer planten in hun tuin brengen.

En zo gebeurt er nog veel meer! Meer weten? Houd de sociale media kanalen van de gemeente in de gaten.

Duurzaam ‘s-Hertogenbosch

Het klimaat verandert en fossiele brandstoffen raken op. Landelijk en lokaal ligt er een stevige opgave om duurzamer te gaan wonen, werken en leven. ’s-Hertogenbosch wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Er is dus werk aan de winkel. Met de organisatie van de Dag en de Week van de Duurzaamheid geven we hier aandacht aan.