Succesvolle tweede editie Ondernemersdag;  hèt dataevent voor ondernemend Den Bosch

02-11-2019

’s-Hertogenbosch, 01 november 2019 – ’s-Hertogenbosch organiseerde als toonaangevende datastad voor de tweede keer de Den Bosch Data Week (DBDW). Ook dit jaar was er aandacht voor data en ondernemerschap. Na een eerste succesvolle editie van de Ondernemersdag in 2018 vond op dinsdag 29 oktober jl. de tweede editie plaats. Ruim 200 bezoekers verzamelden zich in de oude industriehal van het monumentale pand Grasso om de mogelijkheden van data te ontdekken.

De Ondernemersdag van DBDW wordt georganiseerd door het Platform Driven by Data (DBD), een initiatief van de Bossche Investerings Maatschappij (NV BIM), Rabobank en VNO-NCW Brabant Zeeland. Martin Houben, directievoorzitter Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken, trapte de dag af en stelde Mark de Jong voor als nieuwe projectmanager van het Platform Driven by Data.

Tijdens de Ondernemersdag werd duidelijk dat ’s-Hertogenbosch veel te bieden heeft op het gebied van data en ICT. Zo hebben we de Jheronimus Academy for Data Science (JADS), zijn er gethematiseerde bedrijfsverzamelgebouwen zoals Grasso, waar zich een ICT community vormt, en is er het Platform Driven by Data dat MKB’ers verbindt met datawetenschappers, studenten en andere bedrijven. Keynote spreker Tineke Kemperman (afdeling Economie & Energie van de gemeente ’s-Hertogenbosch) liet zien dat die unieke combinatie Den Bosch dé stad maakt om je te vestigen als bedrijf. 

Mark de Jong: ‘’MKB’ers beschikken over veel data, maar ze weten vaak niet wat ze ermee kunnen doen. Met evenementen zoals deze Ondernemersdag hopen we de mogelijkheden van data tastbaarder te maken en ondernemers te stimuleren om de eerste stap te zetten om slim te ondernemen met data.’’ Dat was te zien op het innovatieplein, dat gevuld was met data-gedreven innovaties. Daarnaast stonden er interessante sprekers op het programma zoals Jakob de Vlieg, professor bij JADS en TU/e, Daan Kolkman van het MKB Datalab en Jeroen de Haas van Avans, die een Masterclass Datascience gaf. 

Wethouder Jan Hoskam sloot de Ondernemersdag af en gaf podium aan Lionsclub ’s-Hertogenbosch. De Brede Bossche scholen Hambaken en Boschveld mochten beide een cheque voor chromebooks in ontvangst nemen. 

Platform Driven by Data
Het Platform Driven by Data is opgericht door de Bossche Investerings Maatschappij (NV BIM), Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken en VNO-NCW Brabant Zeeland. Het platform werkt samen met de partners JADS en AVANS en wordt ondersteund door de gemeente ’s-Hertogenbosch, Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het platform helpt sinds 2018 MKB ondernemers te groeien door data slim in te zetten. Voor meer informatie over Driven by Data, of als je wilt weten hoe jouw onderneming data slim kan inzetten: www.platformdrivenbydata.nl of bel projectmanager Mark de Jong op 06-44386610.