Verkiezingen 2019

01-02-2019

Afbeelding van stemvakje en rood potlood

2019 is een bijzonder verkiezingsjaar: er zijn dan 3 verkiezingen. Op woensdag 20 maart 2019 zijn de gecombineerde provinciale staten- en waterschapsverkiezingen en op donderdag 23 mei 2019 is de verkiezing van het Europees Parlement. Bij de laatstgenoemde verkiezing mogen ook Nederlandse kiezers in het buitenland hun stem uitbrengen.

Op deze pagina vind je meer informatie over de verkiezingen. Vanaf medio februari vind je een overzicht van deelnemende partijen voor de verkiezingen van Provinciale Staten en de Waterschappen. 

Stempas

Uw stempas voor de provinciale statenverkiezing en het Waterschap ontvangt u rond 1 maart. De stempas voor het Europees parlement ontvangt u rond 2 mei.
Toch kunt  u nu al iemand anders machtigen om voor u te stemmen. Bijvoorbeeld omdat u door ziekte of vakantie niet in de gelegenheid bent om zelf naar een stembureau te komen. Dit noemen we een volmacht. Hoe u dat regelt, leest u hieronder. 

Volmacht

Onderaan deze pagina vindt u het formulier voor het aanvragen van een volmacht. Het volgende is goed om te weten:

* Uw gemachtigde moet wel stemgerechtigd zijn voor hetzelfde als u bent.
* Een schriftelijke volmacht kan niet worden ingetrokken.
* Een gemachtigde mag per verkiezing maximaal voor twee andere kiezers stemmen.

Uiterlijk 15 maart 2019 moet het formulier voor de volmacht ingevuld bij ons binnen zijn. Dit kan door het ingevulde formulier te mailen naar burgerzaken@s-hertogenbosch.nl. U kunt het ook sturen naar Stadskantoor ’s-Hertogenbosch, afdeling Publieke Dienstverlening, Postbus 12345,  5200 GZ  ’s-Hertogenbosch.