Werkzaamheden De Vliert begin november klaar

12-10-2018

12 oktober 2018

FC Den Bosch Stadion

In en rond stadion De Vliert vinden verschillende werkzaamheden plaats. Dat gebeurt om de veiligheid bij en rond voetbalwedstrijden te verbeteren. Gemeente, FC Den Bosch, politie en de Bossche Investerings Maatschappij (BIM) hebben hier samen in het voorjaar afspraken over gemaakt. Allemaal om aan een duurzame toekomst van FC Den Bosch te werken. Voor 9 november willen we alle werkzaamheden klaar hebben. Dan kan de oost-tribune en het terrein aan de achterzijde hiervan weer in gebruik worden genomen.

Oost-tribune en achterzijde

Op en rond de oost-tribune in stadion De Vliert was een aantal aanpassingen nodig. De bouwkundige gebreken worden hersteld. Ook wordt er gewerkt om de fysieke veiligheid aan de achterzijde van de oost-tribune op orde te krijgen.

Aan de achterzijde is een deel van het terrein nu geasfalteerd. Daarnaast is een duidelijke afscheiding tussen de uit- en thuissupporters geplaatst. Hierdoor wordt de in- en uitgang voor supporters veiliger. Het hekwerk was niet meer goed en wordt deels vervangen. De gemeente plaatst nieuwe tourniquets. Dit wordt de ingang voor de supporters.

Binnenkant stadion

De BIM is bezig met werkzaamheden aan de tribune. Verschillende trapopgangen worden gelijk gemaakt. Op de tribune wordt een nieuwe opgang gemaakt.

FC Den Bosch heeft diverse aanpassingen gedaan aan de hekken in het stadion. Het hoge hekwerk aan de veldzijde is vervangen door een lagere. Met een hek ook een afscheiding geplaatst tussen de vakken M4 en M5. Hierdoor ontstaan 2 vakken met ieder een eigen in- uitgang.

Verder is het dak gerepareerd en worden nieuwe cateringpunten en toiletvoorzieningen geplaatst.