Wie pronkt straks met Het Beste Amateurkunstwerk?

05-04-2018

 

 

’s-Hertogenbosch, 5 april 2018

 

het beste amateurkunstwerk 2018Vrijdag 1 juni wordt het bekendgemaakt: wie heeft Het Beste Amateurkunstwerk 2018 gemaakt? Een professionele jury beoordeelt de inzendingen en roept de winnaar uit. Ze jureren de kunstwerken die samen de expositie bij Muzerije vormen. Voor die expositie kunnen kunstenaars vanaf nu werken insturen.

 

Amateurkunstenaars in uit ’s-Hertogenbosch en omstreken die met hun beeldende kunstwerken mee willen doen aan de wedstrijd van Het Beste Amateurkunstwerk, kunnen zich vanaf dit moment inschrijven. Ze selecteren maximaal drie van hun kunstwerken en sturen foto’s daarvan mailen naar expositie@muzerije.nl. Muzerije bekijkt de foto’s en kiest er per deelnemers één uit die meedingt naar de felbegeerde titel.

 

Inzenden van foto’s kan tot 21 mei 2018. Daarna wordt de expositie samengesteld en ingericht voor de feestelijke opening op 1 juni 2018. Op die dag komt de professionele jury bijeen om de werken die geëxposeerd zijn te bewonderen. Zij kiezen het winnende amateurkunstwerk op basis van originaliteit, eigenheid en creativiteit.

Aansluitend wordt de winnaar bekendgemaakt en de prijzen voor eerste, tweede en derde plaats uitgereikt. Een bijzondere dag, want op 1 juni is ook de aftrap van de IkToon-maand, waarin alle vormen van kunst en cultuur een hele maand lang in het zonnetje staan.

 

De verkiezing van Het Beste Amateurkunstwerk is een initiatief van Muzerije en Cultuurbosch. Elk jaar krijgen alle kunstenaars in Den Bosch en omstreken die zich uit hobby bezighouden met beeldende kunst de mogelijkheid hun werken in te zenden. Zo maken ze kans op die mooie titel en misschien nog wel belangrijker: op een solo-expositie van hun werken!